Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Άγιος Πατρίκιος (Damballah)


Στην Voodoo ο Damballah είναι μία από τα ποιο σημαντικά Loa. Ο Damballah είναι ο θεός των ουρανών και είναι δημιουργός της Ζωής και όλων των Loa. Είναι ένας Αρχέγονος θεός. Το VEVE του damballah αποτελείται από δύο φίδια και είναι ένα από τα σημαντικότερα Εμβλήματα.
Ανήκει στην οικογένεια των Rada. Στην Νέα Ορλεάνη απεικονίζεται σαν ένα φίδι, για αυτό και ταυτίζετε και με τα φίδια. Σύζυγος και σύντροφος του είναι η Ayida Weddo το ουράνιο τόξο φίδι επίσης είναι παντρεμένος με την Erzulie frea και είναι επίσης ένα Λόα της Δημιουργίας.

Κοινά σύμβολα και προσφορές του είναι η αναπαράσταση του ουράνιου θεού , γύρο μπορείς να βάλεις λευκό πανί, κουκουβάγιες, οστά, ελεφαντόδοντο, βαμβάκι και χαμαιλέοντες. Η Ιερή του μέρα είναι η Πέμπτη.
και γιορτάζει στης 17 Μαρτίου (του Αγίου Πατρικίου).


Το σπίτι και η κατοικία του είναι από την Γουινέα. Προσφορές του είναι το αλεύρι και το αλάτι πατάτα και αμυλώδες τροφές. Οι Ιέριες του μας συνιστούν να έχουμε κρύο νερό, γάλα, καρύδα, και γάλα καρύδας, μέλι και βούτυρο καριτέ, ψωμί και μπισκότα.

Ο Damballah είναι το loa της κοσμικής ισορροπίας λόγο το είναι ο δημιουργός όλων. Είναι Διάνοια. Είναι προστάτης των ατόμων με ιδικές ανάγκες, παραμορφωμένων ανθρώπων, σακάτιδων και λευκοπαθικών ατόμων (Albini) και τα μικρά παιδιά. Όταν ο ίδιος εμφανίζεται σε άνθρωπο δεν μιλάει αλλά σφυρίζει σαν φίδι. Σαν Ranta loa είναι Damballah Wedo αλλά σαν petro Loa Dumballah Nan Flambo και μιλάει μέσο της φωτιάς για αυτό ταυτίζετε και με τον Μωυσή της παλαιάς διαθήκης που μίλαγε στην Φλεγόμενη βάτο σαν petro loa ταυτίζετε με τον Μωυσή ενώ σαν Rada Ταυτίζετε με τον Άγιο Πατρίκιο όπως και στον καθολικισμό Ταυτίζετε με τον Άγιο Πατρίκιο που έδιωξε τα φίδια από την Ιρλανδία. Στην santeria ταυτίζετε με τον Obatalla και με την Παναγία του Ελέους.

Ένα ξόρκι του Damballh


Πάρτε το Veve του Damballah και βάλε πάνω του ένα πράσινο κερί ντυμένο με το λάδι τύχης. Βάλτε σε ένα πράσινο mojo μία ρίζα τυχερού χεριού και μία ρίζα Beth root και βάλτε την σφραγίδα με μία πρέζα σκόνης τύχης. Σβήστε το κερί μέσα στο mojo και στο τέλος φυσήξτε μέσα. Αυτό θα το κάνετε την ημέρα του Αγίου πατρικίου στης 17 Μαρτίου.


www.happymojo.gr

1 σχόλιο: