Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Αγία Ντύμφνα


Αγία Ντύμφνα
Η Αγία Ντύμφνα είναι η προστάτης των ατόμων με ψυχικές καταθλίψεις, αγχώδεις διαταραχές και θύματα αιμομιξίας. Θα καλέσουν επίσης τα θύματα αιμομιξίας και φυσικά των επιζώντων σεξουαλικής κακοποίησης και θα την καλέσουν την δύναμη τους για την θεραπεία  και κατά την διάρκεια των αιώνων έχουν καταγραφή αρκετά θαύματα.

Ημέρα γιορτής της είναι 15 Μαΐου

Η Αγία Ντύμφνα επίσης γνωστή και Ντίπνα λέγετε ότι έχει ζήσει στην Ιρλανδία των 7ο αιώνα. Έχει ήδη λατρευτεί ως αγία τουλάχιστον τον 13ο αιώνα. Ο Πατέρας της ήταν ειδωλολάτρης Βασιλιάς με το όνομα Νταμών και η μητέρα της τρελάθηκε και πέθανε όταν ήταν 13 ετών.

Στην παράνοια του έψαξε στο Βασίλειο του μία γυναίκα τόσο όμορφη και ευγενής όπως η σύζυγος του και επειδή δεν βρήκε στράφηκε στην νεαρή κόρη του και προσπάθησε να αιμομικτική κατάσταση. Η Ντύμφνα μεταφέρθηκε και κρύφτηκε σε έναν καθολικό ναό και εξομολογήθηκε τα πάντα στον Πάπα Gerebernus όπου την βοήθησε να διαφύγει στην Αμβέρσα. Ο Νταμών Ντύμφνα ακολούθησε και βρήκε τον Παπά τον ανάγκασε να του πει που είναι κόρη του και μετά τον σκότωσε  και έκοψε το κεφάλι της κόρης του.
Το σώμα της ήταν θαμμένο στην Εκκλησία της Gheel όπου αναζήτησαν καταφύγιο ο παπάς και η Ντύμφνα. Σε αυτήν την εκκλησία λένε πως είναι αρκετά τα θαύματα που έχουν γίνει.

Η Ντύμφνα εμφανίζεται πάντα κρατώντας τη Βίβλο δείχνοντας την πίστη της στο λόγο του θεού. Ο Κρίνος συμβολίζει ότι πέθανε Παρθένα. Η Κέλτική Άρπα και το Τετράφυλλο τριφύλλι  στο εξώφυλλο της βίβλου σε συνδυασμό με τα πράσινα ρούχα της αναφέρει πως έχει καταγωγή από την Ιρλανδία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου