Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Nino de Atocha (Βρέφος της Ατόχα)


Το αγόρι της Ατόχα είναι ένα συγκεκριμένα όραμα του Ιησού Χριστού ως ένα νεαρό αγόρι που φοράει μανδύα ενός προσκυνητή και καπέλο Στυλ του 16ου αιώνα.  Κουβαλάει ένα καλάθι γεμάτο τρόφιμα και στα χέρια του κρατάει ένα ξύλο με νεροκολοκύθα και ένα  δεμάτι από Σιτάρι. Συνήθως εμφανίζετε καθισμένος σε μία καρέκλα, και συχνά στης εικόνα του βάζουν βάζα με λουλούδια στης δύο πλευρές της Καρέκλας.
Η Δημοτικότητα του είναι μεγαλύτερη κυρίως στην Ισπανία και στης χώρες κεντρικής και Νότιας Αμερικής αφού εκεί κατακτήθηκαν και αποικίστηκαν από την Ισπανία. Στην Σαντέρια θεωρούν την τον Νίνο ως τον eleggua στης επτά Αφρικάνικές δυνάμεις.

Η Ιστορία του Νίνο Ντε Ατόχα:
Όταν οι Μαυριτανοί κατέκτησαν την Πόλη της Ατόχα στην Ισπανία το 1400 φυλάκισαν τους Χριστιανούς και τους άφησαν χωρίς τροφή. Οι άνθρωποι πέθαιναν της πείνας αλλά ένα μικρό αγόρι ντυμένο σαν προσκυνητής που εμφανιζόταν στην Φυλακή καθημερινά με ένα καλάθι με τρόφιμα, ορισμένα σιτηρά για ψωμί και μία κολοκύθα γεμάτη νερό. Όταν οι Μαυριτανοί Απελάθηκαν, οι Χριστιανοί αφέθηκαν ελεύθεροι και πίστεψαν πως το αγόρι το θαυματουργό με τα καλούδια δεν ήταν άλλος παρά ο μικρός Ιησούς.
Στα Νεότερα χρόνια ο Νίνο Ντε Ατόχα εμφανίσθηκε και πάλι στην περιοχή Ατόχα όπου εκτελούνται άλλα θαύματα. Όπως σταματούσε τους βιασμούς κατά την εξελίξει τους.
Σήμερα Τιμάμε ως ο ειδικός πατέρας για όσους βρίσκονται στην Φυλακή που ζουν κάτω από τα καθεστώτα των πολιτικών βασανιστηρίων. Τα θύματα των Εγκλημάτων συμπεριλαμβανομένου, τους βιασμούς, απαγωγή  και αντιμετωπίζει μία Δικαστική υπόθεση, καθώς και εκείνους οι οποίοι χρειάζονται βοήθεια απ έξω για να ανοίξει ο δρόμος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου