Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Άγιος Λάζαρος


Άγιος Λάζαρος
Ο Άγιος Λάζαρος καλείται να βοηθήσει τα θύματα των Εγκεφαλικών επεισοδίων τα άτομα με πρόβλημα με AIDS και από εκείνους που βρίσκονται σε κώμα και από εκείνους που έχουν μακροχρόνιες ασθένειες και πρόβλημα υγείας. Ο Άγιος Λάζαρος είναι ο Πολιούχος για όσους πάσχουν από Λέπρα.

Τιμάται στης 17 Δεκεμβρίου.

Ο άγιος Λάζαρος είναι στην πραγματικότητα ένας χαρακτήρας που λαμβάνουμε από μία παραβολή που είπε ο Ιησούς χριστός στο Κατά Λουκά Ευαγγέλιο. Σε εκείνη την ιστορία ο Λάζαρος είναι ένας φτωχός, άστεγος ζητιάνος που πάσχει από Λέπρα. Ζητάει έλεος από ανθρώπους και δύο σκυλιά του γλύφουν της πληγές ενώ κάθετε έξω από την Πύλη ενός πλούσιου ανθρώπου. Ο πλούσιος άνθρωπος τον οποίο αργότερα ονομάστηκε κατά παράδοση «Καλός Σαμαρείτης » έδωσε στον Λάζαρο μία μπουκιά τροφή αν και αυτός έτρωγε τα πάντα κάθε βράδυ.
Ο πλούσιος άνθρωπος  και ο Λάζαρος πέθαναν την ίδια μέρα. Ο ενάρετος άνθρωπος ο Λάζαρος πήγε σαν αμοιβή στον Παράδεισο και έκατσε δίπλα στους Κόλπους του Αβραάμ για όλη την αιωνιότητα.

Ο Άγιος Λάζαρος έχει συνδεθεί με τον Babalu Aye στην Santeria  και έγινε δημοφιλές στην santeria της Κούβας. Σε αυτό το πρόσχημα ο ίδιος θεωρείτε ως ιδιαίτερα φιλάνθρωπος για όσους υποφέρουν από Μακροχρόνιες ασθένειες όπως το AIDS. Στην εικόνα του ο Λάζαρος απεικονίζεται ως ένας λεπτός άνθρωπος και συχνά με λίγα ρούχα που έχει πληγές από την Λέπρα στο σώμα του. Τα σκυλιά γλύφουν της πληγές του για να επουλωθούν. Στην voodoo σαν Loa ταυτίζετε με τον Papa Legba.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου