Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Μαθήματα Voodoo από το Happymojo

Elegua head απο καρύδα

VOODOO Η ΑΡΧΗ ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΩΤΟ.
Βουντού ας αρχίσουμε από το συγκεκριμένο θέμα και να πούμε πως εχει ρίζες αρχαιοελληνικές και κυρίως από τα Διόνυσιακά μυστήρια και από την Θεά Λητώ που μετέπειτα εγινε Buto.
Τα πρώτα κουκλάκια καταγράφτηκαν στην Αρχαία Ελλάδα για να καταπασαλέυσουν τον δικαστή για να βγει ευνοϊκή απόφαση.
Τα μετέπειτα κουκλάκια φτιάχτηκαν από άχηρο και πυλό για να θεραπεία που σχετιζόταν με τον Πάπα Λέγκμπα η άγιο Λάζαρο στην βουντού η ως Μπαμπαλού αγιέ ως Αγιος Λάζαρος στην Σαντέρια.

Το ταξίδι στην βουντού είναι μεγάλο γιατί εχει πολλά μονοπάτια!!!! Εδώ δεν εχουμε να κάνουμε με δαίμονες και κακά. Ας πούμε τα loa του κάτω κόσμου είναι τα ghede και δεν είναι καθόλου κακά.





Ετοικέτα του Happymojo για τον Damballah
ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ
Τα loa Η lwa έχουν μία ιδιαίτερη αντιμετώπιση. Τα λόα η λούα φτιάχτηκαν από τον καλό θεό bondye για να βοηθάει τον άνθρωπο γιατί αυτός δεν ειχε τον χρόνο. Το κάθε λόα εχει διαφορετικό χρώμα, ημέρα, προσφορά. Ας πούμε ο Αζακα λόα του αγρού,, θέλει ένα σακί με άχυρα η φρούτα. Ο Πάπα λέγμπα του αρέσουν τα ψητά ακόμα και τα λαχανικά του πρέπει να είναι ψητά. Κυρίως του αρέσει το ψητό κοτόπουλο και τα οινοπνευματώδη ποτά. Σε αντίθεση με τον Ντάμπαλαχ που θέλει τροφές με άμυλο. Πατάτες, καλαμποκάλευρο και νερό.

Σιγά σιγά θα σας ταξιδέψουμε σε αυτόν τον κόσμο. Αλλά πάντα με σύνεση και προσοχη.









Papa Legba σαν Αγιος Λάζαρος
ΜΑΘΗΜΑ ΤΡΊΤΟ VOODOO PAPA LEGBA 
Αυτό το κειμενάκι είναι αρκετά σημαντικό! Αφορά τον Πάπα Λέγκμπα τον Πατέρα των Λόα (Λούα) που καλούμε! όταν κάνουμε μία τελετουργία ο πάπα λέγκμπα μας ανοίγει της πύλες για να περάσουν οι δυνάμεις και τα λόα για να μας βοηθήσουν. πριν κάνουμε οποιαδήποτε τελετουργία πρέπει να πούμε αυτήν την προσοχή!

«Αϊτινό Κρεόλ
Πατέρα Λέγκμπα, άνοιξε την πύλη για εμένα, άνοιξε! 
Λέγκμπα, άνοιξε την πύλη για εμένα.
Άνοιξε την πύλη, πατέρα, για να περάσω
Όταν επιστρέψω, θα ευχαριστήσω τα Λοα».

είναι σημαντικό να έχουμε έναν βωμό του πάπα Λέγκμπα στο σπίτι μας έτσι ποτέ μα ποτέ δεν θα μας αφήσει! Ένα πιάτο με προσφορές μπορεί να διακοσμήσεις! απο καραμέλες, ημιπολύτιμους λίθους, καρύδα γεμάτη με γλυκά και παιχνιδια και κοχύλια κουόρις! Του αρέσει ο καπνός και το χώμα απο σταυροδρόμι. το χρώμα των κεριών θα είναι μαύρο, κόκκινο και λευκό. και πρέπει να ειναι πίσω απο τη πόρτα και πολύ χαμηλά.
σαν κύριος των σταυροδρομιών καλό θα είναι μία φορά των χρόνο να πας σε ένα σταυροδρόμι δικό σου (που το εχεις διαλέξει εσύ) και να διαβάσεις την προσευχούλα του. αυτό για να σας δώσει δύναμη!




Προσφορά της Yemaya
Προσφορά της Oshun
ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ VOODOO ΓΙΑΤΊ ΚΆΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΆ?
Στην πραγματικότητα δεν ειναι απαραίτητο να κάνεις βωμούς και προσφορές, αλλά άμα είσαι πιστός στην voodoo πρέπει να τιμήσεις τούτους τους θεούς!

παράδειγμα:
Σαν πιστός στην Voodoo και Santeria εγώ στης 24 του Σεπτεμβρίου έφυγα απο την Αθήνα και έκανα μία τελετουργία στον Obatala για ευχαρίστηση και ευλογία να μου δώσει την γαλήνη και της τελετουργίες μου, σαν πατέρας των orishas. 

Οι προσφορές λοιπόν γίνονται προς ευχαρίστηση και για να τιμήσουμε το κάθε θεό και loa. Όπως εχουμε πει η προσφορές ειναι διαφορετικές αλλά μερικές ταιριάζουν!!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου