Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Προϊόν της Εβδομάδος elegua


Θα μπορούσα να σας γράψω ένα ολόκληρο αφιερωμένο στον Πατέρα Λέγκμπα αλλά θα βαρεθείτε να διαβάζετε! Ας αρχίσουμε όμως τα βασικά: 

Ο Πάπα Λέγκμπα τα χρώματα του είναι κόκκινο και μαύρο (όπως τον λατρεύουν στην Νέα Ορλεάνη). Σαν Ράντα το χρώμα του είναι το λευκό. Και τα αγαπημένα του πράγματα που μπορεί να του προσφέρεις γιατί του αρέσουν είναι: Γλυκιά, πούρα, Ρούμι, καπνό.
Αγαπά πολύ Φοινικέλαιο και ο αριθμός του είναι 3, την τρίτη ημέρα και η Τρίτη Δευτέρα του μήνα. Ο Πάπα Λέγκμπα κάνει βόλτες με τον Μαύρο ήλιο. Είναι πολύ ισχυρός και θα τον βρεις πάντα σε σταυροδρόμι. Δεν έχετε ακούσει την εξής ατάκα από της γιαγιάδες σας οι από τους φίλους σας? «Μη κοιτάξετε πίσω όταν περνάς σταυροδρόμι και μην περάσεις 12 τα μεσάνυχτα το σταυροδρόμι γιατί θα δεις τον Μαύρο άντρα? Ε ο Μαύρος άντρας είναι ο Πάπα Λέγκμπα» 

elegua head
Ο Papa Legba σου δείχνει τον πνευματικό και υλικό κόσμο. Επίσης είναι ο μόνος που μπορεί να ανοίξει της πόρτες για τα άλλα Λόα (Loa) και έχει εξουσία στο να διώχνει τα εμπόδια. Έχει παρομοιαστεί με τον Άγιο Μιχαήλ και τον Άγιο Πέτρο. Ο Πάπα Λέγκμπα επίσης είναι ο θεματοφύλακας και του ανήκουν τα σταυροδρόμια του κόσμου.
Αγαπημένα του φαγητά είναι το Καλαμπόκι η καραμέλες και το Ρούμι.
Διάφοροι και πιστή και επαγγελματίες voodoo τοποθετούν της παραστάσεις του πάπα Λέγκμπα πίσω από της πόρτες τους για να εξουδετερώσουν τα εμπόδια από την πορεία τους και να τους προσφέρει προστασία και να πετύχουν τους στόχους. Είναι αυτός που δίνει την καθαρή ενέργεια του Bondye του καλού θεού.

Ανήκει στην οικογένεια των Rada και στην καθολική εκκλησία ταυτίζετε με τον Άγιο Λάζαρο και τον άγιο Πέτρο οποίος κατέχει τα κλειδιά για τη πύλη. Ενώ σαν Πέτρο Loa είναι ο Met Calfu ή Carefull και αυτόν ποτέ δεν τον επικαλούμαστε!
Σαν Met Calfu ταυτίζετε με τον Άγιο Χαράλαμπο και με τον Άγιο Αντρέα και εκπροσωπεί την καταστροφή και όχι την δημιουργία και είναι ένας απατεώνας που εισάγει το χάος και αναστατώνει. Αυτός συνδέετε με το φεγγάρι και την νύχτα.
Στο Πάνθεων της Γιουρούμπα που τιμάτε στην Νιγηρία, Κούβα, Βραζιλία ταυτίζετε με τον Elegua που είναι ένας μικρό παιδί απατεωνάκος.  Στο Μπενίν και την Νιγηρία ο Πάπα Λέγκμπα θεωρείται ως νέος και αρρενωπός και έχει συχνά κέρατα και φαλλό και πάντα οι βωμοί του η τα ιερά του γίνονται στην αρχή της πόλης.  Στην Βραζιλία επίσης και στο Σουρινάμ ταυτίζετε με τον EXU. Στην Αϊτή Λατρεύεται ως Άγιος Λάζαρος και ως Άγιος Αντώνιος της Παδούας.  Στην αρχαιολινικη θρησκεία ταυτίζετε με τον Ερμή και Ιανό.

Εμφανίζετε συνήθως σαν Γέρος με ψάθινο καπέλο και πάντα με δύο σκυλιά τα οποία του γλύφουν της πληγές που έχει στο κορμάκι του και φοράει ρούχα ζητιάνου. κρατάει πάντα ένα μπαστούνι. Ο Σκύλος θεωρείτε ιερό ζώο.
Μπορείς να βάλεις ένα σακί άχυρα σε ένα δέντρο και αυτό θα σας βοηθήσει να ευχαριστηθεί. Το όνομα της Συζύγου του είναι Adjessi.
Το Φυλαχτό μπορεί να θεωρηθεί ένα κλειδί βαμμένο κόκκινο και Μαύρο και να έχει χάντρες σε μαύρο και κόκκινο χρώμα με ένα φτερό.

Τα σύμβολα του είναι: Ο Σταυρός, το κλειδί το μπαστούνι, οι πατερίτσες και οι καθρέφτες.


2 σχόλια:

  1. ΕΠΙΣΤΡΕΨΑ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ DR DAWN
    Ήρθα σε επαφή με τον DR DAWN μέσω μιας γραπτής μαρτυρίας για αυτόν και επίσης βρήκα πολλές μαρτυρίες για το πώς βοηθά τους άλλους στη ζωή τους. Η επιστροφή με έναν πρώην είναι ένα από τα πιο οικεία συναισθήματα που πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να βιώσουν, ειδικά επειδή αυτές οι αναμνήσεις με τον πρώην μας θολώνουν πάντα το μυαλό μας όταν κάποιος άλλος κάνει μερικά από αυτά που συνήθιζε να κάνει ο πρώην μας. Είμαι μόνος γονιός σχεδόν 6 χρόνια και παρόλο που ο πρώην σύζυγός μου ήταν μακριά από τα παιδιά μου, εξακολουθώ να εύχομαι να επιστρέψει κοντά μου μια μέρα. Αυτό το ξόρκι που γνώρισα, γνωστό ως DR DAWN με βοήθησε με τις επιθυμίες μου και είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι επέστρεψα με τον πρώην σύζυγό μου. Το αποτέλεσμα φάνηκε μετά από 48 ώρες, όταν με διαβεβαίωσε, και η αγάπη και η σύνδεση που μοιραστήκαμε αποκαταστάθηκαν εκπληκτικά. Εάν θέλετε να επιστρέψετε με επιτυχία με τον πρώην σας,
    *Αν θέλετε να συλλάβετε.
    *Αν χρειάζεται να εκπληρώσεις την επιθυμία σου.
    επικοινωνήστε με αυτόν τον μεγάλο γιατρό αγάπης στο WhatsApp: +2349046229159
    Email ( dawacuna314@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σε όλους. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα όταν ο φίλος μου με άφησε για μια άλλη κυρία. Ήμουν συναισθηματικά κατεστραμμένος, συντετριμμένος και δεν ήξερα τι να κάνω για να τον πάρω πίσω. Ήμουν προβληματισμένος για μήνες και συνέχισα να αναζητώ βοήθεια από παντού μέχρι να μάθω για τον DR DAWN. Επικοινώνησα μαζί του και εξήγησα τα προβλήματά μου. Ήταν πρόθυμος να με βοηθήσει και να με παροτρύνει να ακολουθήσω τις διαδικασίες ώστε να αποκαταστήσει την αγάπη μεταξύ εμένα και του άντρα μου και επίσης να βεβαιωθεί ότι ήμασταν και οι δύο πίσω ο ένας στον άλλον. Πήρα όλες τις απαιτήσεις και έκανε τη δουλειά. Μετά από 48 ώρες, έλαβα ένα μήνυμα από το αγόρι μου που με ρωτούσε για ραντεβού. Τώρα είμαστε ξανά μαζί και όλα χάρη στο DR DAWN. Μπορεί να σε βοηθήσει να φέρεις πίσω τον εραστή σου,
    Μπορεί να σας βοηθήσει με ένα ξόρκι εγκυμοσύνης,

    Μπορεί να σας βοηθήσει να θεραπεύσετε κάθε είδους ασθένεια.

    αν είσαι πρόθυμος να πιστέψεις και να παραμείνεις αισιόδοξος. Απλώς στείλτε τους email μέσω: dawnacuna314@gmail.com
    WhatsApp: +2349046229159

    ΑπάντησηΔιαγραφή