Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Πώς να δημιουργήσουμε έναν βωμό Αγίου η orisha

Ο Λόγος που φτιάχνουμε έναν βωμό σε κάποιον άγιο η orisha η loa έχει να κάνει με την ευχαρίστηση προς αίτημα μας η ακόμα και να για ευλογήσουμε τον χώρο. στην πραγματικότητα είναι ένα εικονοστάσι για τον Χριστιανισμό.  οι Juju man χρησιμοποιούν τον βωμό αυτών για να κάνουν και τα ξόρκια τους. Τα υλικά πάντα διαφέρουν έτσι εδώ θα σας δώσω 2 με 3 βωμούς διαφορετικού τύπου. Επίσης οι βωμοί χρησιμοποιούνται χρησιμοποιούνται προς τιμή των αγίων η orisha την καθιερωμένη ημέρα που γιορτάζουν.



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Βωμός του Damballah, Βωμός του Obatalla, Βωμός της Ezili Dantor, Βωμός της Ochun

Βασικά υλικά κάθε βωμού:


Κερί ή Novena Αγίου η Orisha
Έλαιο Αγίου η Orisha
Προσφορές!

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Στην πραγματικότητα έχω δώσει αρκετές συνταγές βωμών στο site μας www.thehappymojo.gr αλλά εδώ θα γράψουμε και άλλα!!!  Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε τα χρώματα των αγίων η των orisha ή loa που θα βάλουμε στο πανάκι του βωμού. Αλλά και σημαντικό είναι να ξέρουμε σε πια τοποθεσία του σπιτιού θα πρέπει να βάλουμε. Τα αγάλματα είναι τα αγαπημένα των αγίων οπότε αν βρείτε αγάλματα των αγίων μη διστάσετε να τα βάλετε!!!!

Άγιος Μιχαήλ
Παράδειγμα Αγίου Μιχαήλ
Αν θα φτιάξετε βωμό του Αγίου Μιχαήλ θα βάλετε μία εικόνα του Αγίου Μιχαήλ η ένα άγαλμα του αγίου σε λευκό ύφασμα η κόκκινο και ένα σπαθί. Ένα ποτήρι νερό φρέσκο λευκό ύφασμα ντυμένο με το λάδι του η ακόμα και με το λάδι Φλογερό τοίχος προστασίας. Μπορείτε να βάλετε και λίγο πούδρα λιβάνι του αγίου Μιχαήλ. Ραντίστε το βωμό με αγιασμό. Βάλτε σε μία κουπίτσα Απήγανο και λιβάνι αρσενικό για προσφορές!!!!


Όπως καταλαβαίνεται απεριόριστα υλικά μπορείτε να βάλετε στον βωμό σας!!!Άλλο ένα παράδειγμα είναι και ο Πνευματικός Οδηγός μας!


Black Hawk


Παράδειγμα Πνευματικού Οδηγού
Ο πνευματικός Οδηγός είναι λίγο περίεργος. Γι αρχή θα πρέπει να βάλετε σε μπλε η λευκό πανί Ένα άγαλμα ενός Ινδιάνου. σε ένα πήλινο πιάτο η μπολ θα βάλετε χώμα από νεκροταφείου ή Τάφου και επάνω να καρφώσετε 7 φτερά σε χρώμα, μπλε κόκκινα , μία εικόνα του Μαύρου γερακιού. Το novena του διάφορες ρίζες. Έλαιο πούδρα!!!! Αυτα είναι τόσο κατανοητά.





~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Σε αντίθεση με τα loa έχουν έναν συγκεκριμένο βωμό! Αυτό που θα σας παραθέσω τώρα είναι ο Τυπικός βωμός που έχει γράψει μία φίλη μου εδώ!

Βωμός του Αγίου Πατρίκιου, Βωμός της Yemaya, Βωμός του Πνεύμα Οδηγού, Βωμός του Eleggua. 

Επειδη δεν ειμαστε στην Α'ι'τη κ δεν εχουμε Μαμπο η Χουνγκαν να μας ενεργοποίση κ να μας ευλογηση το Βωμο μας,σας περνω εναν τροπο που μπορούμε να τον στήσουμε μονοι μας. Αυτο αναφερετε σε βομους που στηνουμε για Λοα (και οψεις των Λοα) κ βωμο προγόνων

Υλικα:

Λευκο πανι
Κρυσταλινο ποτηρι η μπολ
Κεροπηγιο
Χωμα
Αλατι
Λευκο κερι
Κλωναρι βασιλικου
Ελαιολαδο η οποιο φυτικο ελαιο
Νερο Φλοριντα
Λευκο Ρουμι

Διαδικασία:
Καταρχην να πω οτι υπαρχουν δυο είδη βωμών ο ενας στήνετε στο έδαφος κ ο αλλος σε τραπεζι, εξαρτάται για ποιον στηνουμε το Βωμο για να αποφασισουμε που θα παει Παίρνετε το λευκο πανι κ το πλενουμε με νερο μαζι με τα πρωτα μας ουρα (αν δεν θελετε ουρα μπορείτε να αντικαταστησετε με ξυδι). Αφηστε το να στεγνωση στον ηλιο. Καλυψτε το τραπεζι σας με το υφασμα κ ραντιστε με το Νερο Φλοριντας. Παρτε 4 πετρες η βοτσαλα απο κοντα απο το σπιτι σας ,τριφτε της με αλατι κ ξεπλυντε καλα με νερο. Τοποθετηστε ενα βοτσαλο σε καθε γωνια του βωμου. Καθαριστε με τον ιδιο τροπο το ποτήρι η μπολ κ βαλτε μεσα νερο κ τοποθετηστε στο κεντρο του βωμου. Ριχτε 3 ριξιες λευκο ρουμι μεσα στο νερο.
Παρτε το κεροπηγιο (γυαλινο) καθαριστε το,βαλτε λιγο χωμα στον πατο μαζι με αλατι κ βαλτε το μπροστα απο το μπωλ. Παρτε λιγο ελαιο κ ντυστε το κερι σας απο τη μεση πανω κ την μεση κατω. Ο βωμος τωρα ειναι ετοιμος να δεχτει ολα τα υλικα που θα βαλετε για το αναλογο Λοα που θα αφιερωστε το βωμο σας.

Υ.Γ: Να θυμαστε οτι θελει φροντιδα,να εχετε φρεσκο νερακι,καθαρα κ οχι να το εχουμε να ακουμπαμε τα κλειδια μας η τα γραμματα η το φλυτζανι του καφε.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου