Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Mirror boxes (καθρεφτόκουτα)


Η κατάρα του «καθρεφτόκουτου» είναι ένα πολύ παλιό ξόρκι αντιστροφής, με το οποίο στέλνεις το κακό πίσω στην πηγή του.

Γενικά οι καθρέφτες παίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιστρέψιμη μαγεία καθώς αντανακλούν μια συγκεκριμένη ενέργεια πίσω στον αποστολέα.

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για να το φτιάξεις.
Η παραδοσιακή μέθοδος είναι να πάρεις ή να αγοράσεις έναν καθρέφτη –προσοχή όμως δεν πρέπει να «πιάσει» την αντανάκλασή σου γιατί θα έχεις τις αρνητικές συνέπειες του ξορκιού. Όμως, επειδή αυτό είναι αδύνατο να γίνει (εκτός αν είσαι αόρατος), είθισται να σκεπάζουμε τον καθρέφτη με ένα σκουρόχρωμο κομμάτι ύφασμα, και να τον χτυπάμε με ένα σφυρί ή μια πέτρα για να σπάσει σε κομμάτια (και ΟΧΙ, δεν θα έχετε 7 χρόνια γρουσουζιά...!!!). Προσοχή, θέλουμε μεγάλα κομμάτια για να μπορείς να τα πιάσεις και να τα κολλήσεις, όχι θραύσματα.
mirror box (Κουτί Καθρέφτη)
Έπειτα πάρε ένα οποιοδήποτε κουτί και κόλλησέ τα στο εσωτερικό του (μπορείς να το έχεις γυρισμένο ανάποδα ώστε να μην πιαστεί το είδωλό σου στο γυαλί).

Μια άλλη μέθοδος είναι να κολλήσεις στον πάτο του κουτιού, στο «ταβάνι» και στα τέσσερα τοιχώματά του από έναν μικρό καθρέφτη, με το γυαλί να κοιτάζει προς τα μέσα.

Εναλλακτικά, και μόνο σε περίπτωση που βιάζεσαι, πάρε μια φωτογραφία του θύματος, τρίχες απ’τα μαλλιά του, ένα χαρτί με το όνομά του πάνω ή άλλα μικρά προσωπικά αντικείμενα, και πίεσέ τα ανάμεσα δύο μικρά κομμάτια καθρέφτη (οι καθρέφτες να «κοιτάζουν» τα αντικείμενα). Δέστα με κορδέλλα, σπάγγο ή ταινία για να μείνουν ενωμένα.

Η κατάρα απαιτεί να βάλεις μέσα στο κουτί μια κούκλα ή φωτογραφια ή κάτι που να αντιπροωπεύει το θύμα. Και μετά κλείνεις το κουτί από όλες τις μεριές. Επίσης μπορείς να καις μαύρα ή αντιστρέψιμα κεριά διπλής όψεως, παράλληλα με μια δική σου προσευχή όπου να εύχεσαι οποιοδήποτε κακό στέλνει εναντίον σου ο δράστης να γυρίσει ευθύς πίσω σε εκείνον. Για παράδειμα, μπορείς να πεις: 

«Ταδε γέννα της τάδε, είθε όλο το
κακό που στέλνεις σε μένα, να 
επιστραφεί σε’σένα, τώρα και για πάντα!» 

Το κερί θα το έχεις πάνω στο κουτί (όπως γίνεται και στα μελόβαζα) και το αφήνεις να καεί μέχρι τέλους, «σφραγίζοντας» με αυτόν τον τρόπο το άτομο μέσα στο κουτί και θέτοντας την κατάρα.

Τα βότανα που χρησιμοποιούμε σε αυτά τα ξόρκια είναι αυτά με προστατευτικές και καθαριστικές ιδιότητες. Συχνά χρησιμοποιείται η καβουρόσκονη (σκόνη απ’το κέλυφος του κάβουρα: επειδή τα καβούρια περπατάνε ανάποδα, έτσι και το κακό γυρίζει πίσω από εκεί που ήρθε). Για παράδειγμα μπορούμε να πάρουμε ένα μαύρο ή αντιστρέψιμο κερί (διπλή όψης), να το ντύσουμε με έλαιο αντιστροφής ή καστορέλαιο και να το ραλάρουμε πάνω από καβουρόσκονη –ή να το περικυκλώσουμε με την καβουρόσκονη, δημιουργόντας τον κύκλο με αριστερόστροφη φορά (αντίθετη από τους δείκτες του ρολογιού).

Μέσα στο κουτί μπορείς να βάλεις επίσης και διάφορα βότανα ή σκόνες ανάλογα με το σκοπό σου. Για παράδειγμα μπορείς να βάλεις slippery elm αν το άτομο σε κουτσομπολεύει ή σκόνη hot foot αν θέλεις να εξαφανιστεί απ’τη ζωή σου.

Μερικοί επιλέγουν να κρατήσουν το άτομο μέσα στο κουτί, μέχρι να νιώσουν ότι ο κίνδυνος πέρασε ή μέχρι ο άλλος να πάρει το μάθημά του. Στην περίπτωση αυτή, βγάζουν έξω την κούκλα ή τη φωτογραφία και καταστρέφουν το κουτί. Άλλοι κάνουν ένα βήμα παραπέρα και πηγαίνουν το κουτί στο νεκροταφείο όπου ζητούν από κάποιο πνεύμα να «φυλάει» το κουτί και να κρατάει το θύμα «σε καταστολή». Μετά θάβουν το κουτί σε έναν τάφο μαζί με κάποια προσφορά για το πνεύμα.

Ένας άλλος τρόπος (για μένα ο καταλληλότερος) είναι να πετάξεις το (άδειο) κουτί σε τρεχούμενο νερό ή θάλασσα, ζητώντας απ’το νερό να «ξεπλύνει» το άτομο απ’τη ζωή σου για το καλό σου, ή να «ξεπλύνει» από πάνω σου την αρνητική του επιρροή. Μετά κάνε ένα καθαριστικό μπάνιο με ύσσωπο.

Το αντίστροφο ξόρκι του καθρεφτόκουτου είναι κάτι παρόμοιο με τη διαφορά ότι κολλάμε τον καθρέφτη απέξω και όχι μέσα στο κουτί. Μέσα στο κουτί έχουμε κάτι που αντιπροσωπεύει εμας τους ίδιους. Σκοπός αυτού του ξορκιού είναι να προστατευτούμε από κάθε αρνητικότητα από όπου και αν προέρχεται. Κάποιοι όμως λένε ότι αυτό δεν σε αφήνει να λάβεις και τις ευλογίες που σου έρχονται.

ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν, τι απ’τα δύο θα επιλέξετε, και αν θα τα επιλέξετε. Με το πρώτο κουτί όχι μόνο στέλνεις πίσω τα μάγια, αλλά τον καταράσσεσαι κιόλας. Δεν είναι ό,τι καλύτερο ούτε εντελώς αθώο. Το περασα μόνο και μόνο επειδή κυκλοφορούν πολλά ξόρκια στο ίντερνετ, κυρίως στα Αγγλικα με τέτοια κουτιά χωρίς ο άλλος να ξέρει περί τίνος πρόκειται.

ΠΗΓΗ: ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΑΓΕΊΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου